5/5 - (2 امتیاز)

احتمالاً شمام تو سخنرانی‌هایی شرکت کردین که از همون لحظه که سخنران شروع کرده به صحبت کردن، حوصله شما سر رفته و شروع کردین به پیگیری کارای خودتون. اگه دوس ندارین این اتفاق در سخنرانی های شما بیُفته، از تکنیک هایی که امروز یاد میگیرین حتما استفاده کنین.

به این مثال توجه کنین:

مثال 1: بسم الله الرحمن الرحیم. والعصر – ان الانسان لفی خسر …. . خداوند منان رو شاکرم که بر من عنایتی فرمود تا امروز را هم در خدمت شما عزیزان باشم و بتوانم لحظات خوبی را در کنار شما بزرگواران تجربه کنم!!!

در سخنرانی هایی که سخنران صحبت های خودشو به این ترتیب شروع می کنه، ناخود آگاه دست مخاطبان سر می خوره به کیف، و موبایل ها و تبلت ها میان بیرون. گیم بازی کردن ها، اس ام اس دادن ها، چت کردن ها، چک کردن اکانت فیس بوک و تویترها شروع میشه.

نمونه مشابه رو می تونین هنگام معرفی سخنران توسط مجری هم مشاهده کنین:

مثال 2: سخنران امروز، فردیست که با کسب مقام اول کنکور وارد دانشگاه شهید بهشتی شد و لیسانس خود را در آنجا گذراند، فوق لیسانس خود را در دانشگاه تهران، دکترای خود را در دانشگاه کمبریج اخذ کرد. این شخصیت والا سه سال قبل، در دانشگاه هاروارد به مقام پرفسوری نایل گردید. این انسان بزرگ کسی نیست جز، پرفسور دکتر … .

همین که مجری جمله اول رو تمام گفت، دوباره اتفاق بالا تکرار می شه و موبایل ها و تبلت ها سر کار میان!!! اما علت این اتفاق چی می تونه باشه؟؟؟

تکنیکی که شما امروز یاد میگیرین تضمین می کنه که از همون جمله اولِ سخنرانیتون، و حتی قبل از اون، هنگامی که مجری داره شمارو معرفی می کنه، مخاطبا سر جای خودشون میخ کوب بشن و به صورت کامل به شنیدن صحبت های شما تمرکز کنن.

مثال هایی که در اول بحث گفتیم، مثال هایی از سخنرانی ” من محور ” یا ” سخنران محور ” بودن که تموم فکر سخنران رو خودش متمرکز شده: “خدا را شاکر است، لحظات خوب را تجربه می کند، لیسانس است، دکتر است. اروپا دیده است، آمریکا گشته است.” همه این جمله ها، ” سخنران محور ” یا ” من محور ” هستن. سوال: جناب سخنران همه این جمله های ” من محور ” که گفتین درست و قابل احترام، اما اینا چه کمکی به مخاطب می کنه؟ من ِ مخاطب چرا باید اینارو بدونم و به اونا اهمیت بدم؟

نکته: تک تک مخاطبای شما به خاطر خودشون تو سمینار شرکت کردن. واسه بهتر کردن زندگیشون. واسه بالا بردن کیفیت کارشون. واسه سمینار پول ندادن که بیان شما رو بشناسن. نیومدن که بدونن زندگی شما بهتره و کیفیت کارتون عالیه. اومدن که یاد بگیرن چطوری زندگی خودشونو سر و سامان بدن!

دلیل عدم توجه مخاطب به گفته های یک سخنران هم دقیقا همینه. چون سخنران در مورد خودش صحبت می کنه نه راجع به مخاطب.

واسه درست کردن همه این مشکلات، کافیه سخنرانی خودتونو با محوریت کلمه ” شما ” شروع کنین. این اولین تکنیک از 5 تکنیک کاربردیِ امروزه. اولین جمله شما اگه راجع به مخاطب باشه، مخاطب هم می فهمه که ” آهااا، این سخنران انگار داره در مورد من و به نفع من حرف میزنه، بزا ببینم چی می خواد بگه “.

به مثال زیر تو یه سمینار سخنرانی توجه کنین:

مثال 3: صدای تشویق مخاطبان… ” خیلی ممنون. خیلی متشکر. امروز شما تکنیکی یاد می گیرین که سخنرانی های شما رو متحول می کنه. نحوه نگرش شما به سخنرانی کاملا تغییر می کنه. و زمانی که از این تکنیک در صحبت های خودتون استفاده کنین، مخاطباتون کاملا محو شنیدن حرف های شما می شن. “

در جمله بالا چند تا ” شما ” استفاده شده؟ چند جمله مربوط به مخاطب وجود داره؟ مخاطب با شنیدن این جمله ها کاملا جذب گفته های سخنران میشه. چون تک تک اونا راجع به خود مخاطبه، نه راجع به سخنران. بنابراین شما هم سخنرانی هاتونو مخاطب محور و ” شما محور ” شروع کنین تا مخاطباتون با کنجکاوی به گفته هاتون توجه کنن.

تکنیک دوم:

شما باید بتونین به مخاطب این اطمینانو بدین که گفته هاتون باعث پیشرفت و بهتر شدن زندگی اونا میشه. یعنی شما به عنوان یک سخنران حرفه ای، باید بتونین در اولین گفته هاتون این حس رو تو دل مخاطب به وجود بیارین که ” حرف هاتون وضع زندگی یا کار مخاطب رو بهتر می کنه “. به مثال زیر تو یه سمینار موفقیت توجه کنین:

مثال 4: صدای تشویق مخاطبا… اگه شمام دوس دارین آخر این ماه درآمدتون 2 برابر بشه، لطفا دست خودتونو بالا بگیرین. عالیه. و اگه دوس دارین در کنار اینکه درآمدتون 2 برابر میشه، وقت کافی واسه لذت بردن از درامدتون هم داشته باشین، لطفا دست خودتونو بالا بگیرین و بگین می خوام…

در هر دو جمله بالا به صورت غیر مستقیم یک وعده نهفته شده. به این صورت که شما با استفاده از این جمله ها به مخاطباتون مژده میدین که هر مخاطبی که به گفته هاتون توجه کنه و از اون ها استفاده کنه، می تونه به وعده های بالا دست پیدا کنه. به عبارت دیگه شما باید به مخاطباتون بگین که گفته هاتون چه کاری با زندگی اونا می کنه. به اونا بگین که ” با انجام این کار، می تونین این تغییراتو تو زندگیتون تجربه کنین و زندگی و کارتونو بهتر کنین”.

نتیجه: شما به عنوان یک سخنران حرفه ای باید به مخاطباتون بگین که اگه از چیزیی که تو این سمینار یاد میگیرن استفاده کنن، دقیقا چه تغییری تو زندگی، کار، روابط، وضعیت مالی و وضعیت عاطفی اونا ایجاد میشه.

از تکنیک هایی که یاد گرفتین استفاده کنین تا سخنرانیتونو متحول کنین. ( ادامه در مقاله بعدی)

یاد گرفتن هنر نیست، استفاده کردن ارزشمند است. صحبت کنید و توانایی خود را افزایش دهید.

نویسنده: حامد مردان پور