هیجان، رقابت، سخنرانی: روایت دلهره‌آور فینال تریبون ۱۴۰۳

چهره‌هایی پر از اضطراب، تمرین‌های دقیقه نودی و نفس‌هایی که حبس شده‌اند …

پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳؛ ساعت ۸ صبح؛ تهرانِ بارانی؛ دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف. اینجا فینال مسابقه کشوری تریبون است که برای یازدهمین مرتبه تمام افراد دغدغه‌مند نسبت به مهارت فن بیان و سخنرانی را دور هم جمع کرده است؛ اما فینال امسال متفاوت‌تر از همیشه بود! هم‌زمان با پذیرش مخاطبان و ارائۀ پیکسل‌های نفرات برتر تریبون، کاغذی کوچک به حضار تقدیم شد که روی آن نوشته شده بود:

امسال حال و هوای اسکوییدگیم در تریبون برقرار است! بازی مرکب یا اسکوییدگیم نام یک سریال دلهره‌آور ساختۀ کرۀ جنوبی است که شهرتی جهانی دارد و متمرکز بر رقابتی پنهانی است تا بازیکنان در فضایی پراسترس به جایزه‌ای میلیاردی برسند.

اما این چه ربطی به تریبون دارد؟ فینال تریبون ۱۴۰۳ هم قرار است در فضایی برگرفته از این سریال برگزار شود تا شرکت‌کنندگان طعم واقعی استرس و هیجان را بچشند. امسال حال و هوای فینال، شبیه اسکوییدگیم بود! همه در رقابتی پراضطراب، بدون اطمینان از جایگاهشان. در حالی که فقط باید با فرض فینالیست‌بودن، تمرین کنند.

 

فینال تریبون 1403

 

مسابقۀ این بار هم مانند سال گذشته، با اجرای پرهیجانِ عباس اسماعیل‌زاده آغاز شد. او از عوامل اصلی تیم برگزارکنندۀ تریبون است و آشنایی دقیقی با جزئیات فینال تریبون و همچنین نفرات برتر مسابقه دارد.

بعد از خیر مقدم اولیه، نوبت به دعوت از نمایندۀ تیم داوری فینال رسید تا دقایقی برای حضار و نفرات برگزیدۀ تریبون که نمی‌دانند فینالیست خواهند بود یا خیر، سخنرانی کند. نمایندۀ امسال تیم داوری تریبون، نیما کرمی مجری توانمند و باتجربۀ رادیو و تلویزیون بود. صحبت‌های نیما کرمی نکته‌ای مهم برای مخاطبان داشت: «مهم تلاش شما در فرآیند مسابقه است، نه صرفاً رتبه پایانی روز فینال.» او معتقد بود که تمام شرکت‌کنندگان مسابقۀ تریبون در نهایت برنده هستند؛ چون یک قدم مثبت برای آگاهی برداشته‌اند.

تیم داوری امسال ترکیبی از چهره‌های آشنا و حرفه‌ای دنیای سخنرانی بود: نیما کرمی، المیرا شریفی‌مقدم، فرشته ایران‌نژاد، علیرضا سخنوران، مسعود صادقلو و … که مسئولیت انتخاب بهترین‌ها را برعهده داشتند.

هیئت داوران فینال تریبون 1403

بعد از سخنرانی نمایندۀ هیئت داوران، مجری از حامد عراقی، دبیر مسابقۀ سخنرانی تریبون دعوت کرد تا توضیحاتی درباره روند اجرایی و برگزاری مسابقه در سال ۱۴۰۳ به مخاطبان ارائه دهد. حامد عراقی توضیحاتی کامل دربارۀ تاریخچۀ مسابقۀ تریبون، اهداف برگزاری و مراحل مسابقه ارائه کرد. همچنین خبری مهم برای تریبونی‌ها داشت: امسال هم مانند سال گذشته، از تمام استان‌های ایران در مسابقۀ سخنرانی تریبون شرکت‌کننده داشتیم. وقتی حامد عراقی اعلام کرد که امسال هم از سراسر ایران شرکت‌کننده داریم، سالن برای لحظه‌ای پر از همهمه و هیجان شد. این یعنی تریبون دیگر فقط یک مسابقه نیست؛ بلکه یک جریان بزرگ است!

بعد از اتمام سخنرانی‌ها، نوبت به آغاز بخش دانش‌آموزی رسید. طبق توضیحات مجری فینال، شرکت‌کنندگان این بخش باید یک سخنرانی ۴:۳۰ دقیقه‌ای در مقابل حضار ارائه کنند و نفرات برتر بر اساس همین سخنرانی‌ها انتخاب خواهد شد.

فینالیست‌های گروه دانش‌آموزی تریبون 1403

فینالیست‌های گروه دانش‌آموزی تریبون 1403

فینالیست‌های بخش دانش‌آموزی به ترتیب ورود به صحنه:

فاطمه پدرام

فاطمه زهرا عنایت

یسنا جلیلوند

کیارش رهبری

هانیه صلواتی

غزل زیارتی

توجه نکردن به دوران شیرین نوجوانی و ذوق برای زودتر بزرگ‌شدن، پیشرفت تکنولوژی و تاثیر آن بر زندگی کودکان، اختلاف با پدر و مادر درباره انتخاب شغل در سنین کم، توضیح خرافه‌های مختلف که درباره اعداد وجود دارند، مهارت نه گفتن در نوجوانی و… همگی بخشی از موضوعات فینالیست‌های تریبون در بخش دانش آموزی بود.

همچنین نکته‌ای جالبِ توجه در فینال بخش دانش آموزی داشتیم: در میان شش فینالیست امسال، یک پسر و پنج دختر حضور داشتند که برتری نسبی دختران را نشان می‌داد. البته اگر گزارش امسال را تا انتها بخوانید، این موضوع جالب‌تر هم می‌شود!

بعد از ارائۀ شش فینالیست بخش دانش‌آموزی، با اعلام آقای اسماعیل‌زاده، زمان استراحت آغاز شد. چه خبری بهتر از این برای حضار! چرا که می‌توانستند با دوستان خود دیداری تازه کنند. اگر تریبونی باشید، خوب می‌دانید که دوستی‌های شکل‌گرفته در این رقابت چقدر ماندگار هستند. چون اصلاً یکی از مهم‌ترین اهداف تیم برگزارکنندۀ تریبون همین موضوع است: ایجاد دوستی‌ها و ارتباطات مفید میان تریبونی‌ها!

زمان استراحت شرکت‌کنندگان فینال تریبون 1403

 

بخش دانش‌آموزی فینال تریبون 1403

سالن مجدد پر شد. طوری که مخاطبان تازه‌وارد به دنبال صندلی خالی می‌گشتند؛ اما به‌سختی پیدا می‌شد. این بار نوبت به رقابت بزرگسالان تریبون رسید. آقای مجری توضیح داد که فینالیست‌های بخش بزرگسال باید در دو بخش سخنرانی از قبل آماده‌شده و سخنرانی بداهۀ اسلاید با یکدیگر رقابت کنند. یعنی هر فینالیست ابتدا در ۴:۳۰ دقیقه درباره محتوایی که خودش از قبل طراحی کرده بود، سخنرانی می‌کرد و بعد بر اساس قرعه، درباره چهار اسلاید بداهه سخنرانی می‌کرد. اما سختی سخنرانی بداهه تازه اینجا آغاز می‌شد که هر فینالیست باید میان اسلایدها یک ارتباط معنادار ایجاد می‌کرد. چون بخش مهمی از امتیازات بخش بداهه به همین موضوع وابسته بود.

حضار فینال تریبون 1403

فینالیست‌های بخش بزرگسال به ترتیب ورود به صحنه:

وحید صدری

عطیه یوسفی

حسین علی‌نژادان

محدثه عبادی

مهران خیاط

حسین فخر نائینی

علی اکبرآبادی سعدی

موحده خوش‌طبخ

حمیده قربانی

علی فضلی

فینالیست‌های بخش بزرگسال تریبون 1403

فینالیست‌های بخش بزرگسال 1403

برای موفقیت باید قربانی بدهی؛ کلمه‌ها هم مانند سیلی درد دارند؛ تراپی مهم است و نگوییم من به‌جای تراپی چای می‌خورم؛ طرح‌واره‌ها در زندگی ما شبیه عینک عمل می‌کنند؛ به عزیزان خود تا دیر نشده توجه و محبت کنید؛ سوگ در زندگی جدایی‌ناپذیر است اما باید به آن مسلط شویم؛ گفتار و رفتار ما با هم تضاد دارند؛ سربه‌هوا باشید اما به جایگاه خود در زندگی توجه کنید؛ کمی آهسته‌تر زندگی کنید و برای همه چیز عجله نداشته باشید؛ ما چاره‌ای نداریم که با شکست‌ها در زندگی مقابله کنیم! این جملات بخش کوچکی از پیام‌ها و جملات مهم سخنرانی‌های فینالیست‌های سری یازدهم مسابقۀ تریبون بود.

هرکدام از فینالیست‌ها، پس از اجرای سخنرانی خود، اسلایدهای بخش بداهۀ خود را به قید قرعه و با تم اسکوییدگیم انتخاب کردند و تا با نمایش اسلایدها بر روی پرده، یک سخنرانی بداهه منسجم ارائه کنند. استرس و هیجان این بخش به‌قدری بالا بود که فینالیست‌ها گاهی مکث می‌کردند، جملات خود را دوباره و دوباره تکرار می‌کردند و درخواست عوض‌شدن اسلاید را می‌دادند! اما همه این اتفاقات در جریان سخنرانی بداهه طبیعی است! نباید فراموش کنیم که اینجا صحنۀ فینال تریبون است. صحنه‌ای که مهم‌ترین و بزرگ‌ترین رقابت کشور در زمینه مهارت فن بیان و سخنرانی حساب می‌شود.

 

بخش بزرگسال فینال تریبون 1403

در نهایت، با همراهی دبیر مسابقۀ تریبون، تمام داوران به اتاق ویژه رفتند تا پشت درهای بسته، جلسۀ شور داوری را برای تعیین تکلیف سخنرانان یازدهمین مسابقۀ سخنرانی تریبون برگزار کنند. جلسه کمی طول کشید! نیما کرمی در زمان اعلام نتایج اعلام کرد که امتیازها بسیار نزدیک بوده است. طوری که انتخاب نفرات برتر نهایی در لحظاتی بسیار سخت شده‌ است و بحث‌های طولانی داوران با یکدیگر زمان جلسه را طولانی‌تر کرده است.

در نهایت با اعلام آقای مجری، بخش اعلام نتایج و تقدیرها آغاز شد. امسال هم مانند سال‌های گذشته ابتدا تقدیر از مربیان، منتورها و اعضای تیم پشتیبانی تریبون صورت گرفت. افرادی که یک سال، گام‌به‌گام همراه شرکت‌کنندگان حرکت کردند تا کیفیت سخنرانی آن‌ها ارتقا پیدا کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اکثر مربیان، منتورها و پشتیبانان تریبون نفرات برتر سال‌های گذشته تریبون بودند. این یکی از اهداف مهم تیم تریبون است که نفرات برتر مسابقه وارد فضای اجرایی شوند تا صرفاً بعد از فینال هر سال، متوقف نشوند.

در نهایت نوبت به اعلام نفرات برتر بخش‌های بهترین اسلاید، خلاقانه‌ترین سخنرانی، بهترین محتوا، و نفرات یک تا سۀ بخش دانش‌آموزی و بزرگسال رسید:

بهترین اسلاید: علی بهلگردی

خلاقانه‌ترین سخنرانی: حدیثه زارعی

بهترین محتوا: بهزاد رضایی

 

بهترین اسلاید، خلاقانه‌ترین سخنرانی، بهترین محتوا

بهترین اسلاید، خلاقانه‌ترین سخنرانی، بهترین محتوا

 

بخش دانش‌آموزی:

نفر اول: کیارش رهبری (تنها فینالیست پسر از میان شش فینالیست که در نهایت اول شد!)

نفر دوم: فاطمه زهرا عنایت

نفر سوم: فاطمه پدرام

نفرات اول تا سوم گروه دانش‌آموزی فینال تریبون 1403

نفرات اول تا سوم گروه دانش‌آموزی فینال تریبون 1403

بخش بزرگسال:

نفر اول: محدثه عبادی

نفر دوم: علی فضلی

نفر سوم: حسین علی نژادان

نفرات اول تا سوم گروه بزرگسال فینال تریبون 1403

نفرات اول تا سوم گروه بزرگسال فینال تریبون 1403

در نهایت، آموزش و رقابت در یازدهمین مسابقه سخنرانی تریبون به پایان رسید؛ اما مسیر توسعه برای هر کدام از شرکت‌کنندگان تریبون تازه آغاز شد. یعنی تمام ۱۴۲۱ شرکت‌کنندۀ تریبون باید برای ادامه مسیر خود تلاش کنند و این‌طور نگاه نکنند که همه چیز صرفاً در یک دورۀ آموزشی، یک مسابقه و یک داوری به پایان می‌رسد.

حالا اگر شما دوست دارید که امسال روی صحنه تریبون بدرخشید، همین حالا روی لینک زیر کلیک کنید و توضیحات کامل درباره شرایط، ضوابط و نحوۀ ثبت‌نام در سری دوازدهم این رقابت کشوری را مطالعه کنید.