ایستگاه پایانی این مسابقه بعد از ماه‌ها آموزش و رقابت!

فینالی که استرس شرکت‌کنندگان مسابقه را به اوج رسانده!

فینالی که تمام علاقه‌مندان و دغدغه‌مندان در عرصه سخنرانی کشور را دور خود جمع کرده است!

فینال دهمین دوره مسابقه سخنرانی تریبون در روز چهارشنبه ۱۶ اسفند زیر سقف آسمان تهران در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف برگزار شد. شرکت‌کنندگان نمی‎دانستند که فینالیست هستند یا خیر… این سنت مسابقه تریبون است. رسمی که نقش مهمی در مهیج شدن فینال تریبون بازی می‌کند. ۱۶ اسفند همه با امید فینالیست شدن خودشان را به سالن رسانده بودند. ۱۶ اسفند روز تریبونی‌ها بود…

پیکسل‌های ۵۰ سخنران برتر به نفرات برگزیده تقدیم شد و بعد از تکمیل مراحل پذیرش، مخاطبان بزرگترین مسابقه سخنرانی کشور، در سالن مستقر شدند.

فرآیند مسابقه با اجرای آقای مجری برنامه آغاز شد. مجری توانمند و طنازی که خودش از عوامل اصلی برگزارکننده مسابقه است و با تمام شرکت‌کنندگان تریبون، ارتباط نزدیکی دارد.

سپس آقای مهدی صادقلو به عنوان یکی از داوران فینال سری دهم تریبون، دقایقی را برای مخاطبان سخنرانی کرد. آقای صادقلو یکی از مدرسان و داوران خوش‌ اخلاق و دقیق تریبون است و در روز فینال معتقد بود که این مسابقه فرصتی برای توسعه است. فرصتی که می‌توان با کمک آن مسیر تبدیل شدن به یک سخنران حرفه‌ای را کامل طی کرد.

پس از او علیرضا سخنوران که یکی از داوران قدیمی تریبون است، به روی صحنه آمد و توضیح داد که ارزشمندی محتوا، یکی از مهمترین بخش‌های یک سخنرانی است. آقای سخنوران مطرح کرد که یک سخنران، قبل از ارائه باید خیلی روشن از خودش بپرسد که آیا محتوای من ارزش گرفتن وقت مخاطب را دارد یا خیر؟ بعد از آن ارائه خود را شروع کند.

در بخش بعد حامد عراقی، دبیر مسابقه دقایقی را به توضیح درباره روند برگزاری سری دهم مسابقه سخنرانی تریبون اختصاص داد. او توضیح داد که مسیر طی شده توسط هر شرکت‌کننده با آموزش تئوری، انجام تمرینات فردی و باشگاه‌های تجربه سخنرانی شروع شده، با مرحله مقدماتی و نیمه نهایی مسابقه ادامه پیدا کرده و در نهایت با برگزاری فینال مسابقه به ایستگاه پایانی خود رسیده است. همچنین حامد عراقی مطرح کرد که پیش بینی منتورها، مدرس‌ها و داوران مراحل قبل، خبر از نزدیکی شدید رقابت میان فینالیست‌های امسال تریبون می‌دهد.

روند رقابت‌های فینال با سخنرانی‌های بخش دانش آموزی آغاز شد. آقای اسماعیل‌زاده اسامی فینالیست‌ها را در هر مرحله می‌خواند و دانش‌آموزِ برگزیده با خوشحالی و البته همزمان استرس از بین جمعیت به اتاق پشت صحنه می‌رفت تا میکروفونش تنظیم شود.

عسل فدایی- مهدیس مستعلی‌زاده- فاطمه سادات صباغ- هانا سادات زنجیرچی- هستی ادیب

این ۵ نفر، برگزیدگان بخش دانش‌آموزی مسابقه سخنرانی تریبون ۱۴۰۲ بودند. فینالیست‌هایی که باید در برابر جمعیت چندصد نفره تماشاگران، به ارائه سخنرانی خود می‌پرداختند.

موضوعات بخش دانش آموزی بسیار جالب بود و هرکدام از شرکت‌کنندگان از دغدغه‌های خود صحبت کردند.

عسل فدایی در ارائه خود، به موضوع استقلال فرزندان پرداخت و از پدر و مادرها خواست که به تصمیم فرزندان خود احترام بگذارند.

مهدیس مستعلی‌زاده، مخاطبان را با خودش به یک سفر جذاب برد و تمام حضار سالن را با زیبایی‌های شهر آستارا آشنا کرد.

نفر بعدی فاطمه سادات صباغ بود که به درستی به خالی بودن جای اصول تربیتی در آموزش و پرورش ایران اشاره کرد.

چهارمین فینالیست، هانا سادات زنجیرچی بود که از اهمیت بالای داشتن کارت اهدای عضو برای شهروندان صحبت کرد و با تعریف کردن یک داستان اثرگذار از آتش‌ نشانی که کارت اهدای عضو خود را قبل از فوتش دریافت کرده بود، مخاطبان را متقاعد کرد که همه برای این کار اقدام کنند.

همچنین هستی ادیب مخاطبان را با سر آغاز انسان و سیاره مریخ و پیچیدگی‌های آن آشنا کرد.

سپس نوبت به بخش بزرگسال رسید. مجری برنامه تک به تک اسامی فینالیست‌های بخش بزرگسال را خواند و افراد با هیجان و استرس بالا به روی صحنه می‌آمدند. البته آقای مجری، به همین سادگی اسامی را نمی‌خواند و از هر فرصتی برای بیشتر کردن تب و تاب و هیجان ۵۰ سخنران برتر استفاده می‌کرد!

سخنرانی‌های بخش بزرگسال تنوع فراوانی داشت. طوری که خانم ایران‌نژاد (داور مسابقه) در انتهای برنامه مطرح کرد که امسال به نسبت سال‌های گذشته سخنرانی‌ها اصیل‌تر و جذاب‌تر بود.

فینالیست اولی که به روی صحنه آمد، سید حامد حسینی بود که برای سومین بار فینالیست تریبون شده بود و او معتقد بود که وعده دادن صرفا برای انگیزش نیست، بلکه برای عمل کردن است و در سخنرانی خود این موضوع را کامل بررسی کرد.

نفر بعدی خانم بهاره مستقیمی به روی صحنه آمد و به مخاطبان توضیح داد که ما نباید دیگران را زود قضاوت کنیم و همچنین راهکارهایی برای کنترل قضاوت ارائه کرد.

فینالیست سوم آیلی آقایی مقدم بود که یک جمله مهم در سخنرانی خود داشت: ما گاهی دچار احاساس لذت ناشی از درد دیگران می‌شویم و دلیلش خودکم بینی هستش. او توضیح داد که چقدر این مشکل اثرات مخربی دارد.

مهدی پاک فطرت وقتی روی صحنه آمد، دغدغه اجتماعی داشت و به مخاطبان با اعداد و ارقام نشان داد که مسئله آب مجازی در ایران چقدر مهم است. او با این جمله که در ایران سالانه مقدار خیلی زیادی آب صادر می‌شود، همه را متعجب کرد.

نفر بعدی صهبا وثوقی بود که به مشکل اساسی سخنرانی‌های انگیزشی و سطحی پرداخت و توضیح داد که این سخنرانان فاصله بین خیال و واقعیت را هیچ وقت در نظر نمی‌گیرند.

ایلیا احمدی درباره پازل عشق صحبت کرد و به مخاطبان گفت که شاید خیلی‌ها هنر پازل عشق خود را نشناخته‌اند.

محمد امین رخش بهار، موضوعش اهمیت کلمات بود و با ریز بینی زیاد، به مخاطبان توضیح داد کلمات می‌توانند شکل و شمایل ارتباطات را عوض کنند.

حنانه امین‌پور مخاطبان را به دنیای جذاب و عجیب کهکشان‌ها برد و کاری کرد که همه مخاطبان محو این بزرگی و زیبایی شوند.

در انتها، مرضیه کهن به عنوان فینالیست آخر بعد از تحمل ساعت‌ها استرس به روی صحنه آمد. او به تمام حضار یادآوری کرد که داشتن نگاه خوب به دیگران چقدر مهم است و همین نگاه چقدر روی رفتارهای ما با دیگران تاثیر می‌گذارد.

فضای سالن نیز در طول سخنرانی‌ها با فینالیست‌ها همراه بود. تماشاگران گاهی با جملات کوبنده شرکت‌کنندگان به وجد می‌آمدند، گاهی با طنز سخنرانان از ته دل می‌خندیدند و حتی گاهی تحت تاثیر کلام سخنرانان، احساساتی می‌شدند.

همچنین هر فینالیست در بخش بزرگسال، بعد از سخنرانی اصلی خود، یک ارائه بداهه از روی اسلایدهای تصویری هم داشت که یک چالش سخت محسوب می‌شد. چون هر سخنران باید یک روند مناسب برای سخنرانی بداهه خود انتخاب می‌کرد که هنگام نمایش هر اسلاید، آن روند را حفظ می‌کرد.

در  فینال تریبون به هر فینالیست یک حرف از الفبای انگلیسی اختصاص داده شده بود و تماشاگران حاضر در سالن می‌توانستند بهترین سخنران‌ها را از نظر خود انتخاب کنند و به سامانه مسابقه سخنرانی ارسال نمایند. رأی تماشاگران نیز در داوری و انتخاب بهترین سخنران تریبون ۱۴۰۲ تأثیر داشت.

بعد از اینکه ارائه ۱۰ فینالیست بخش بزرگسال به پایان رسید، داوران برای شور به یک فضای خصوصی رفتند تا درباره بهترین‌های دهمین سری مسابقه سخنرانی تریبون تصمیم گیری کنند. در مسابقه سخنرانی تریبون 1402 تیم داوری متشکل از جناب آقایان یحیی علوی، ژان بقوسیان، مهدی صادقلو، علیرضا سخنوران، محمد حافظی‌نژاد و سرکار خانم فرشته ایران‌نژاد است.

 

پس از شور داوران نفرات برتر مسابقه سخنرانی تریبون ۱۴۰۲ انتخاب شدند. انتخابی سخت و دشوار از بین سخنرانانی که بهترین شرکت‌کنندگان مسابقه تا مرحله آخر بودند.

 

نفرات برتر بخش دانش آموزی:

۱. هانا سادات زنجیرچی

۲. عسل فدایی

۳. هستی ادیب

 

نفرات برتر بخش بزرگسال:

۱. بهاره مستقیمی

۲. مرضیه کهن

۳. آیلی آقایی مقدم

 

شما میتوانید اطلاعات مربوط به مسابقه سخنرانی امسال را در لینک زیر جستجو نمایید.

ثبت نام مسابقه سخنرانی تریبون