لغو شد!!
{اطلاعیه دبیرخانه مسابقه سخنرانی تریبون}، تیرماه ۱۳۹۹
این یعنی انتظارها برای هشتمین دوره مسابقات سخنرانی تریبون، همچنان ادامه خواهد داشت!
روزهای سخت کرونایی آن روزها، همه برنامهریزیهای برگزاری تریبون ۹۹ را آنقدر به تعویق انداخت که نهایتاً مجبور به لغو آن شديم! و همه اميدوار به روزهاى بهتر، منتظر اولين فرصتى بوديم که كنلگ اين دوره از بزرگترین مسابقه سخنرانی کشور را به زمین بکوبیم…
سرانجام بعد از ۳۵۶ روز انتظار، اولین پوستر اطلاعیه برای هشتمین دوره از مسابقات سخنرانی کشوری تریبون منتشر شد!
اما این بار متفاوتتر، کاملتر و حرفهایتر از همیشه…
مسابقهای با شش ماه فرآیند آموزشی و رقابتی…
{آموزش} مسیر حساب شده و حرفهای برای علاقهمندان!
انعطافپذیری لازمه بقاست! با وجود شرایط نفسگیر کرونایی، بهترین راه برای برگزاری دوره تریبون، آموزش آنلاین بود… بماند که ناخواسته سبب خیر هم شد! میپرسید چرا؟ در ادامه خواهیم گفت…
تریبون ۱۴۰۰ یک تمایز اساسی با سالهای قبل داشت. از این فرآیند شش ماهه، سه ماه ابتدایی آن را به آموزش اختصاص دادیم. ۴۰ ساعت آموزش برای ۱۲ حوزه اصلی مهارت سخنوری، به همراه حرفهایترین اساتید هر حوزه:
- پیام بهرامپور – بداههپردازی
- یحیی علوی – داستانگویی
- ژان بقوسیان – طراحی محتوای سخنرانی
- جمال قمری – سخنرانی تأثیرگذار، نطق آسانسوری
- علیرضا سخنوران – طنز در سخنرانی
- محمد حافظینژاد – اسلاید سازی
- مهدی صادقلو – کنترل استرس
- فرشته ایراننژاد – ساختار سخنرانی
- بهروز خدابخشی – زبان بدن
- امیرحسین ریاحی – اتیکت شخصی
- عاطفه عبداللهیان – فن بیان
- محمدمهدی باقری – کلیشهگویی نکنیم
یکی از تفاوتهای دیگر تریبون ۱۴۰۰، پشتیبانی دائم و تمرینات هفتگی بود. تمریناتی که انتهای هر کلاس به شرکتکنندگان تریبون اعلام میشد و تیم پشتیبانی تریبون پس از دریافت ویدیوهای شرکتکنندگان آنها را برای منتوران تریبونی ارسال میکردند. در انتهای دوره هم کارگاه تمرین سخنرانی و رفع اشکال برگزار شد تا شرکتکنندهها آموختههای خود را به صورت عملی استفاده کنند.
{مسابقه} شروع یک رقابت جذاب و هیجان انگیز!
⁃ مرحله مقدماتی:
حین برنامهریزی دوره تریبون ۱۴۰۰ یک هدف جدی داشتیم! آن هم اینکه همه شرکتکنندگان تریبون -از هر نقطه ایران- از یک آموزش جامع و برابر بهرهمند شده باشند. به همین دلیل سطح مسابقه امسال به واسطه این آموزش به طرز چشمگیری بالا رفته بود.
از آذرماه ۱۴۰۰ تماسهای ما برای هماهنگی زمان تست با شرکتکنندگان مسابقه شروع شد. با توجه به درخواست شرکتکنندگان تست آنها به صورت حضوری و یا آنلاین (به صورت لایو) انجام میشد.
ویدیوهای ضبط شده توسط داوران تریبون مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
پس از گذشت چند ماه، بالاخره لیست ۵۰ نفر برتر تریبون ۱۴۰۰ در همین سایت منتشر شد.
⁃ مرحله نیمه نهایی:
طبق قواعد جدید مسابقه، برای ۵۰ سخنران برتر تریبون یک کارگاه پیشرفته در نظر گرفتیم تا علاوهبر تمرین و آموزش حرفهایتر روی مهارت بداههگویی، با آنها در مورد روز مسابقه بیشتر صحبت کنیم.
پس از برگزاری کارگاههای تمرین سخنرانی، در روز دوم فرآیند تست مرحله نیمه نهایی آغاز شد. برای جلوگیری از تقلب تمام شرکتکنندگان قرنطینه شدند و لوازم هوشمند آنها دریافت شد.
در این مرحله سخنرانان برتر باید در مورد کلمهای که به آنها گفته میشد ۳ دقیقه سخنرانی میکردند.
به نوبت یکی از شرکتکنندگان از اتاق قرنطینه خارج میشد و پس از مشاهده کلمه ۳ دقیقه فرصت برای طراحی سخنرانی خود را داشت.
⁃ یک فینال پر هیجان، به سبک تریبون!
کرونا تا روزهای پایانی مسابقه دست بردار نبود! برای حفظ سلامتی شرکتکنندگان تاریخ برگزاری فینال تریبون چند باری به تعویق افتاد تا سرانجام در ۱۵ تیرماه سال ۱۴۰۱ موفق به برگزاری فینال تریبون شدیم.
دانشگاه تهران، میزبان شرکتکنندگان فینال تریبون بود. شرکتکنندگانی که از نقاط مختلف ایران، خودشان را به بزرگترین صحنه رقابت سخنرانان کشور رسانده بودند. مانند فینالهای گذشته، امسال هم میشد استرس را در چشمان نفرات برتر تریبون دید. نفرات برتری که در حال تنظیم پیکسلهای خود بودند اما ذهن و قلبشان درگیر صحنه رقابت بود.
همه شرکتکنندگان داخل سالن مستقر شدند، داوران مسابقه فرمهای داوری خود را دریافت کردند، تیمهای تصویر و صدا برداری تجهیزات خود را آماده برای آخرین بار چک کردند و در نهایت، فینال هشتمین دوره مسابقات سخنرانی تریبون توسط مجری برنامه رسما اغاز شد!
به رسم سالهای گذشته، نمایندگانی از تیم داوری به روی صحنه آمدند و توضیحاتی درباره چگونگی ارائه یک سخنرانی عالی در فینال تریبون بیان کردند. با ارائه این توضیحات، یکبار دیگرا برای نفرات برتر هشتمین فینال تریبون مشخص شد که دقیقا باید چه کارهایی روی صحنه انجام دهند و از چه کارهایی دوری کنند..!
در بخش بعدی، جناب آقای اهورا فتحی دبیر هشتمین دوره مسابقه سخنرانی تریبون، نکاتی کامل و جامع درباره مسیری که این مسابقه طی کرد، مطرح کردند. نکاتی مانند موضوعات تدریس شده در دوره آموزشی، تعداد باشگاههای سخنرانی، تعداد کل شرکتکنندگان مسابقه و…
حالا نوبت آغاز فینال تریبون در بخش نونهال بود. شرکتکنندگان بخش نونهالان باید یک سخنرانی 4:30 دقیقهای روی صحنه انجام میدادند و با مهارتهای کلامی خود، نظرات مخاطبان و داوران را جلب میکردند.
رقابت در بخش نونهالان آغاز شد و پرهام روئین، آلا غفاری و مریم سهرابی برای سخنرانی به روی صحنه آمدند. نونهالان در این بخش با ارائههای قدرتمند و استاندارد خود، تمام مخاطبان را شگفتزده کردند و هرکدام قدرتمندانه روی صحنه راه میرفتند تا به حداکثر اثرگذاری برسند.
در بخش بعدی، نوبت به رقابت نوجوانان شد. در این بخش هر کدام از نوجوانان موضوعی را انتخاب کرده بودند که هم راستا با دغدغههای زندگیشان بود. هر کدام با یک نگاه متفاوت به دنیای اطراف خود نگاه کرده بودند و این موضوع برای تمام حضار سالن بسیار لذتبخش بود. در ادامه اسامی فینالیستهای بخش نوجوان آورده شده است:
- هستی خلجی
- امالبنین حیدری
- فاطمه علیپور
- مبینا شکرلب
- محمدرضا عبدالهی حسینی
و اما بعد از بخش نونهال و نوجوان، نوبت به بخش بزرگسال رسید. استرس میان نفرات برتر به اوج رسیده بود و در ذهن همه یک سوال مهم ایجاد شده بود، آیا من فینالیست هستم یا نه؟ مجری مسابقه اسامی فینالیستها را تک به تک اعلام کرد و اسامی فینالیستهای بخش بزرگسال، به شکل زیر بود:
- رضا پورمحمدی
- فاطمه جمالی
- زهرا محرابی
- پیمان طلایی
- فائزه عادل
- مسعود ابراهیمی
- سید حامد حسینی
- مریم باقری
- عادله رضویان
- سینا آذرنیا
هر نفر از فینالیستها به روی صحنه میآمدند و دو بخش با یکدیگر رقابت میکردند: در بخش اول هر کدام از فینالیستها یک سخنرانی ۴:۳۰ دقیقهای ارائه میکردند و بلافاصله بعد از آن یک سخنرانی بداهه از روی ۴ اسلاید انجام میدادند. سخنرانی بداهه به این شکل بود که هر فرد ابتدا یک مجموعه اسلاید را به طور تصادفی انتخاب میکرد و بعد باید درباره هر تصویری که نمایش داده میشد، یک دقیقه سخنرانی میکرد. اما به این شرط که توضیحات خود را به هم مرتبط کند.
در نهایت بخش رقابتی مسابقه به پایان رسید و داوران برای شور به یک فضای اختصاصی رفتند تا با یکدیگر در رابطه با انتخاب نفرات برتر فینال صحبت و بحث کنند.
استرس فینالیستها قابل تصور نبود و همگی لحظه شماری میکردند تا مجری مسابقه، پشت تریبون قرار بگیرد و اسامی سه نفر برتر در هر بخش را اعلام کند. در نهایت اسامی نفرات برتر هشتمین فینال بزرگ مسابقات سخنرانی کشور تریبون به ترتیب زیر اعلام شد:
نفرات برتر بخش نونهالان:
نفر اول: مریم سهرابی
نفر دوم:پرهام روئین
نفر سوم: آلا غفاری
نفرات برتر بخش نوجوان:
نفر اول: هستی خلجی
نفر دوم: مبینا شکرلب
نفر سوم: محمدرضا عبدالهی حسینی
نفرات برتر بخش بزرگسال:
نفر اول: فائزه عادل
نفر دوم: عادله رضویان
نفر سوم: سینا آذرنیا
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.