مسابقه سخنرانی تریبون، هر ساله افراد مستعد زیادی را از سراسر ایران گرد یکدیگر جمع می کند تا در چالش جذاب مسابقه، قدرت فن بیان و سخنوری خود را افزایش دهند، دوستانی جدید پیدا کنند و در فضایی جالب رقابت نمایند.
ثبت نام پنجمین دوره مسابقه سخنرانی تریبون از 25 اردیبهشت ماه 96 همزمان با روز بزرگداشت استاد سخن، حکیم ابوالقاسم فردوسی، آغاز شد و پس از چندین دوره تمدید مهلت به درخواست شرکت کنندگان، تا 10 مرداد ماه ادامه پیدا کرد. در این دوره از مسابقه حدود 980 نفر برای شرکت در مسابقه ثبت نام نمودند؛ به طوری که بیش از 550 نفر در بخش دانشجویی و بیش از 330 نفر در بخش دانش آموزی شرکت کردند.
همانند سال های گذشته، پس از ثبت نام شرکت کنندگان در دوره یک روزه رایگان آموزش سخنرانی و فن بیان در دانشگاه تهران شرکت کردند تا با مهارت های اولیه سخنرانی آشنا شوند و مشکلات خود را در این زمینه برطرف نمایند. علاقمندان به آموزش بیشتر در این حوزه می توانستند در دوره های آموزش سخنرانی و فن بیان شرکت نمایند. در این دوره نفر اول سال گذشته آقای بهروز خدابخشی نیز تجربیات خود را در اختیار شرکت کنندگان جدید قرار داد و از ترس ها و امیدهایش در مسیر کسب مقام اول گفت.
مرحله تست مقدماتی
بخش اول مسابقه (مرحله تست سخنرانی) با ارسال ویدئوی نمونه سخنرانی برگزار شد. بدین صورت که شرکت کنندگان یک ویدئوی 4 تا 5 دقیقه ای از سخنرانی خود را به دبیرخانه مسابقه ارسال کردند. کارشناسان حوزه سخنرانی و مدرسان دوره های آموزشی، پس از بررسی سخنرانی تست شرکتکنندگان نقاط قوت و ضعف آن ها را بیان نموده و این موارد به وسیله دبیرخانه برگزاری مسابقه، در روز کارگاه رایگان به شرکت کنندگان ارائه شد.
در صورتی که شرکت کنندگان امکان ارسال ویدئو را نداشتند، سخنرانی خود را به صورت حضوری ارائه می نمودند.
مرحله نیمه نهایی مسابقه
در مرحله نیمه نهایی رقابتی حساس و نزدیک بین شرکت کنندگان ایجاد شد. زیرا می بایست از بین خیل عظیم آنها، تنها 12 نفر در بخش بزرگسال و 5 نفر در بخش دانش آموزی، به فینال مسابقه راه یابند. و این موضوع کار را برای شرکت کنندگان حساس و دشوار می کرد. هر کس تلاش می کرد با تمرین بسیار قدرت تأثیرگذاری و جذابیت سخنرانی خود را افزایش دهد و اصلاً هدف مسابقه تریبون نیز همین بود.
در این مرحله که به صورت حضوری و پس از برگزاری دوره های آموزش سخنرانی و فن بیان (اختیاری و مخصوص علاقمندان به یادگیری مهارت های این حوزه) انجام شد، تمامی شرکت کنندگان در دانشگاه حضور یافته و سخنرانی 7 الی 10 دقیقه ایِ از پیش تعیین شده ی خود را ارائه نمودند. این سخنرانی ها موضوعات متنوع و جالبی داشت که شنیدن و دیدن آن برای مخاطبان و داوران بسیار جذاب بود.
اما تقریباً تمامی شرکت کنندگان بر جالب بودن حضور در این چالش، آشنایی با سبک سخنرانی سایر افراد، بالا بودن سطح مسابقه و رقیبان و افزایش سطح دانش و تجربه خود در سخنرانی اذعان داشتند. |
اختلاف امتیازات و سطح سخنرانی نفرات برتر فاصله اندکی با نفرات بعدی داشت؛ به طوری که بعضاً یکی دو اشتباه کوچک موجب کنار رفتن سخنران از جمع نفرات برتر می شد.
بنابراین 12 نفر برتر در بخش دانشجویی و 5 نفر برتر در بخش دانش آموزی به مرحله نهایی (فینال) راه یافتند.
مرحله نهایی (فینال) مسابقه
مرحله فینال مسابقه سخنرانی تریبون روز چهارشنبه 19 مهر ماه 1396 در تالار مولانا دانشگاه امیرکبیر برگزار شد. تماشاگرانی که برخی از آنها شرکت کنندگان مسابقه سخنرانی بودند و بنا بر قانون مسابقه، از اینکه به مرحله فینال راه یافته اند یا نه، خبر نداشتند و این موضوع حساسیت و جذابیت مسابقه را دو چندان می کرد.
مسابقه سخنرانی تریبون و جذابیت رقابت در مرحله فینال آن، باعث شده بود همانند اغلب سال های گذشته مسابقه، تیم های خبری مختلفی از شبکه های تلویزیون به سالن مولانا دانشگاه امیرکبیر آمده بودند تا از روند مسابقه گزارش تهیه کرده و با برگزیدگان فینالیست مصاحبه نمایند.
گزارش مسابقه سخنرانی تریبون 96 در بخشهای خبری مختلف سیما مانند خبر ساعت 22 شبکه 3، خبر ساعت 13 شبکه خبر و همچنین در گزارشی از شبکه 4 پخش شد؛ که میتوانید در آپارات مسابقه برخی از آنها را مشاهده بفرمایید.
سخنرانی شرکت کنندگان موضوعات مختلفی را در بر می گرفت؛ یکی در مورد تشابه اتاق فکر با دستشویی سخنرانی طنزی ارائه کرد و دیگری از ارتباط ایزی لایف با داشته های زندگی سخن گفت! شرکتکنندهای موضوع تفاوت تیپهای آقایان و خانمها را ارائه کرد و دیگری از دنیای پیش روی کسب و کارها صحبت کرد. فینالیستی که دانشجوی رشته پزشکی بود از تجربیات خود خاطراتی را گفت و موضوع سخنرانی فرد دیگری باغ وحش خلاقیت بود.
دانش آموزان نیز در این مسابقه درخشش فوق العاده ای داشتند؛ از ساغر دهقان دانش آموز با استعداد یزدی که سخنرانی بسیار خوبی در فینال داشت و مخاطبان با احترامش ایستادند و تشویق کردند؛ تا ایلناز آریامنش که همانند یک سخنران ماهر، به ایراد سخنرانی خود پرداخت.
تماشاگران نیز از شوخی های جالب بعضی شرکت کنندگان به وجد آمده و آنان را همراهی می کردند. همچنین به صورت پیامکی سخنرانانی را که به نظرشان بهترین عملکرد را داشتند انتخاب کرده و به سامانه مسابقه سخنرانی (که به وسیله شرکت رهنما ساخته شده بود) ارسال نمودند. با تجمیع نظر تماشاگران و داوران، 3 نفر برتر بخش دانش آموزی و 5 نفر برتر بخش دانشجویی انتخاب شوند.
پنج نفری که به ترتیب اعلام می شدند و هیچ یک تا لحظه انتخاب شدن نیز نمی دانستند از این مرحله سربلند بیرون آمده اند یا خیر!
این 5 نفر کلمه ای را به قید قرعه از داخل گوی بیرون آورده و پس از 3 دقیقه فکر کردن در مورد کلمه، 3 دقیقه فرصت داشتند تا در مورد آن برای مخاطبان سخنرانی کنند.
کلماتی که در این مرحله از گلدان بیرون آمد این کلمات بود:
سربسته – گل – جلوگیری – تیک – خار
با سخنرانی افراد در مورد این کلمات و طنز نهفته در برخی کلمات و سخنرانی ها، موجب ایجاد فضایی جالب در مسابقه شد. فکر کنید اگر شما جای فینالیستهای مسابقه تریبون بودید، چطور در 3 دقیقه با هر یک از این کلمات، یک سخنرانی جذاب طرحریزی میکردید؟
پنج نفر برتر فینال، در مرحله آخر نیز با اسلایدهای آماده شده ای که از قبل با آن روبرو نشده اند، مواجه شده و باید به صورت متوالی در مورد اسلایدها صحبت کنند. ایجاد ارتباط بین اسلایدهایی که شاید به ظاهر با یکدیگر مرتبط نباشند ولی می توان با انتخاب مفاهیم خاص بینشان پیوندی برقرار کرد، کار ساده ای نبود ولی نفرات برتر مسابقه سخنرانی سعی کردند روندی مناسب برای سخنرانی خود انتخاب نمایند.
در این مرحله نیز داوران به شور رفتند تا نفرات برتر مسابقه سخنرانی تریبون 96 را انتخاب نمایند. انتخابی سخت و دشوار از بین 5 سخنرانی که بهترین شرکت کنندگان مسابقه تا مرحله آخر بودند.
و پس از مشورت داوران، نفرات برتر به این ترتیب اعلام شدند:
نفرات برتر بخش دانشجویی:
- مظاهر مجانی
- الهام میرشاه
- فرشته ایران نژاد
نفرات برتر بخش دانش آموزی:
- ساغر دهقان
- ایلناز آریا منش
- امیر پیرحیاتی
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.