تاکنون شاید برای تک تک ما پیش آمده است که درحضورتعداد زیادی از افراد و یا حتی اقوام و آشنایان لب به سخن گشوده و در مورد مطلب و یا رویدادی سخن گفته باشیم، اما آنچه ما از آن به سخنرانی و یا سخنوری یاد می کنیم با صحبت در جمع و یا حتی حضور تعدادی بسیاری از افراد نه تنها متفاوت بلکه دارای ساختاری مدون و مهارتی فردی و تخصصی در حوزه ایراد سخنرانی ست.

از آنجایی که جامعه مدرن امروز دنیای ارتباطات نامیده شده و حتی در گاهی موارد پا را فراترازآن نهاده است، بحث ارتباطات مقوله مهمی به شمار می رود.

در دنیای بیکران ارتباطات امروزی سخنوری در جمع نه تنها مهارتی لازم، بلکه فن پیچیده ای به حساب می آید.

یک سخنران علاوه بر تسلط بر موضوع و رعایت نکات اولیه یک سخنرانی باید موارد مهم دیگری که شامل مدیریت زمان، آراستگی ظاهر،آشنایی وکنترل زبان بدن ،چگونگی تسلط کلام، کنترل فضا،اعتماد به نفس و تسلط ذهنی و ….می شود را هم در نظر بگیرد.

یکی از مهمترین نکات در سخنوری تسلط کلامی می باشد.همیشه صداهای پر طنین ، بم ،در عین حال رسا و با برد بالا مدعوین را مجذوب خود کرده و باعث ایجاد اشتیاق و پیگیری مخاطب می شود.

از آنجایی که از سخنرانی و سخنوری گفتگویی دو سویه و تعاملی و به زبانی ساده تر گفتگو و گپ مشتاقانه یاد می شود، صدای سخنور و نیرویی که حین ایراد سخنرانی بکار می گیرد، تاثیرمهمی در جلب مخاطبان موردنظر دارد.

لازم به ذکر است که این نکته را یادآور شوم که هنر سخنرانی لزومی به صدای خوب داشتن ندارد، بلکه همانگونه که می دانید صدای انسان همچون عضله است که می توان روی آن کار کرد و آن را قوی تر نشان داد.

صدایتان را طوری تمرین دهید که بتوان حتی بدون سیستم صوتی مناسب هم یک کنفرانس ، همایش،جلسه و….. را پیش ببرید.

با کمی مراقبت و بهداشت صوتی که شاید همه ما به آن آگاه باشیم، اما لزوما رعایت نکنیم. می توان صدایی قوی،با اعتماد به نفس، پرقدرت ،موثرو رسا داشته باشیم.

با اعتماد به نفس کافی سخن بگویید

داشتن اعتماد به نفس بالا یکی از پایه های اصلی یک سخنرانی ست.کسی که خود را مقبول نمی پنداردو برای خود ارزش قایل نیست هیچگاه نمی تواند تاثیری روی شنونده بجا بگذارد.

ممکن است این سوال به ذهن هر کداممان برسد که چطور می توان روی صدا کار کرد و یا بهتر است بگوییم بهترین تمرین برای داشتن صدایی قوی و تاثیرگذار چیست؟

پاسخ این است که برای تمرین و بدست آوردن صدایی خوب و قوی نیازی به سیستم های صوتی آنچنانی و میکروفون و غیره نیست ،چه بسا میکروفون شما را بدعادت کند که همچنان با تکیه بر میکروفون بتوانید با صدایی آرام سخن بگویید و حتی قطع سیستم صوتی هم برایتان مثل کابوس باشد.

ولی این واقعیتی است که باید پذیرفت. سیستم های صوتی هرچند هم جدید و مناسب باشند، امکان قطع ارتباط و ایجاد مشکل را دارند.

پس خیلی راحت خیالتان را به دنیای واقعیت بکشانید که من یک سخنران در یک جلسه، همایش، کنفرانس و غیره هستم که فقط و فقط با صدای و موثر و قدرتمند خود باید مخاطبان را جلب نمایم.

همه ما شاید برایمان بارها پیش آمده که شعری را حفظ، خوانده و با خود زمزمه کرده ایم و یا حتی از روی متنی بارها بازخوانی کرده باشیم. این در دسترس ترین و ارزان ترین امکانی است که می توان صدایتان را قوی کنید.

شعر بخوانید، متن های نمایشنامه و یا متن مورد علاقه خود را بارها و بارها تکرار کنید تا از تسلط کافی برخوردار شوید.

برد صدایتان را ا فزایش دهید

البته این به آن معنا نیست که فریاد بزنید ،بلکه طوری سخن بگویید که تن صدایتان را ردیف های آخر هم به راحتی بشنوند.

از آوردن تمثیل و ربط موضوع به زندگی خود و دیگران در بیان جملات خود کمک بگیرید. این قدرت باور کلمات و سخنرانی را دو چندان می کند.

کلمات را رسا و شمرده بیان کنید

تمرین درخواندن و تکرار باعث تلفظ درست لغات می شود.

یک سخنران مسلط باید قدرت بیان درست و کامل کلمات را داشته باشد. بیان نادرست کلمات و گاها قطع ناگهانی و کاستن پایان کلمات تاثیر کلمه و جمله را بکلی از بین می برد و شنونده تنها تاثیری را که از صحبت های سخنور می گیرد، ضعف در بیان کلمات است هرچند که معنای جمله کاملا صحیح بوده باشد.

با تمرین و تسلط بر صدایتان قدرت کلامتان را افزایش دهید، این باعث می شود همیشه سخنرانی شما جذاب و مورد حمایت مخاطبانتان باشد.

جلساتی که برگزار می کنید نه تنها پرطرفدار و محبوب و شناخته شده هستند بلکه مخاطبان شما همیشه پای ثابت جلساتتان هستند .

شما مطمئن باشید با رعایت این نکات اصولی توانسته اید به یک سخنور با برند بین المللی تبدیل شوید.